RSS

Hvordan laste ned stemmer til tekst til tale

27 Oct

I denne posten vil jeg forklare hvordan man laster ned stemmer til tekst til tale. Dette er ganske enkelt og flere produsenter lar det prøve stemmen før du kjøper den. Det som kan skape litt forvirring er at man ikke kan laste ned prøve fra nett stedet man kjøper TextAloud.

Man kan prøve TextAloud i 20 dager før man må registeret produktet. Websiden for nedlasting finner man her.

Hvis man ønsker stemmer fra Acapela så kan man laste ned de her. Acapela stemmene er veldig gode, hvis man bestemmer seg for å bruke Acapela stemmer så anbefaler jeg å kjøpe de på samme web side som selger TextAloud. Acapela stemmene man kjøper der har begrensinger, de fungerer ikke med andre programmer enn TextAloud. Dette burde ikke være noe problem siden TextAloud integrerer seg med følgende programmer: Internet Explorer, Outlook, Firefox, Microsoft Word, Outlook Express / Windows Mail og Windows Explorer.

Hvis man ønsker full versjon av Acapela (SAPI) stemmene er det mulig å søke NAV om støtte til dette, eller man kan kjøpe de selv. Jeg kjenner ikke prisen på Acapela sin norske stemme men sist gang jeg hørte den koste det rundt 7000 kr. Oppdatering Voxit Budgie selger Acapela pakker til 1065, stemmene skal være SAPI stemmer. Så hvis man ønsker å kjøpe flere stemme på norsk eller engelsk kan dette være et godt alternativ til å kjøpe stemmer fra TextAloud. Hvis man kun ønsker en stemme på hvert språk så kan er det en del billigere å kjøpe de samme stemmene fra TexAloud, der de koster ca. 200 kr stykke.

Samme stemme som bare funger med TextAloud koster ca. 200 kr.

En annen produsent av telesyntese er IVONA de har dessverre ikke Norske stemmer man har veldig gode Engelske stemmer. Jeg har brukt Lucy fra Acapela i 4 år nå, men har nylig byttet til Amy fra IVONA. En SAPI stemme fra IVONA koster €39, det vil si at denne stemmen integrerer seg i Windows systemet og fungerer med alle programmer som har tekst til tale, som f. eks. TextAloud.

Man kan laste ned prøve versjon av IVONA stemmene her. Man bare trykker på Get free trial.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 27, 2011 in Acapela, IVONA, Norsk (Norwegian), TextAloud

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: