RSS

Hvordan komme i gang med å skanne pensumlitteratur

21 Dec

Denne bloggposten er mest rettet mot studenter ved Universitet i Oslo (UiO). UiO har et eget rom for skanning som studenter med behov for å skanne pensumlitteratur kan benytte seg av. For å få tilgang til rommet må du kontakte Tor Kristian Brænde (t.k.brande@admin.uio.no) ved Seksjon for studieadministrative tjenester. Jeg holder også kurs i hvordan man skanner bøker, kurset er for UiO studenter.

Det man lærer på kurset er mye av det samme som jeg prøver å lære bort på denne bloggen. Men siden skanning av bøker og tekst til tale er ukjent for mange, og av den grunn ikke så lett å lære med kun bakgrunn i en blogg. Så tilbyr Seksjon for studieadministrative tjenester et kurs i skanning. For påmelding til kurset, ta kontakt med Tor Kristian Brænde.

Hvis du ikke er UiO student så må du ta kontakt med dem har ansvar for tilrettelegning på ditt universitet/høyskole. Jeg vi gjerne ha informasjon om hvilken andre universiteter/høyskoler som tilbyr kurs i hvordan man skanner bøker. Slik at jeg kan lage en liste her på bloggen. Jeg har ingen slik informasjon selv men har møtt representanter for Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Universitetet i Agder (UiA) og har inntrykk av at det tilbys lignende kurs der.

Til slutt vil jeg minne om at man ofte ikke trenger å skanne pensumlitteraturen, NLB og Bookshare har allerede skannet mye av pensumlitteraturen som brukes ved norske universiteter og høyskoler. For informasjon om hvordan man får tilgang til Bookshare se her.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 21, 2011 in Bookshare, Kurs, NLB, Norsk (Norwegian), UiO

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: