RSS

Hvordan komme i gang med å skanne pensumlitteratur

21 Dec

Denne bloggposten er mest rettet mot studenter ved Universitet i Oslo (UiO). UiO har et eget rom for skanning som studenter med behov for å skanne pensumlitteratur kan benytte seg av. For å få tilgang til rommet må du kontakte Tor Kristian Brænde (t.k.brande@admin.uio.no) ved Seksjon for studieadministrative tjenester. Jeg holder også kurs i hvordan man skanner bøker, kurset er for UiO studenter.

Det man lærer på kurset er mye av det samme som jeg prøver å lære bort på denne bloggen. Men siden skanning av bøker og tekst til tale er ukjent for mange, og av den grunn ikke så lett å lære med kun bakgrunn i en blogg. Så tilbyr Seksjon for studieadministrative tjenester et kurs i skanning. For påmelding til kurset, ta kontakt med Tor Kristian Brænde.

Hvis du ikke er UiO student så må du ta kontakt med dem har ansvar for tilrettelegning på ditt universitet/høyskole. Jeg vi gjerne ha informasjon om hvilken andre universiteter/høyskoler som tilbyr kurs i hvordan man skanner bøker. Slik at jeg kan lage en liste her på bloggen. Jeg har ingen slik informasjon selv men har møtt representanter for Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Universitetet i Agder (UiA) og har inntrykk av at det tilbys lignende kurs der.

Til slutt vil jeg minne om at man ofte ikke trenger å skanne pensumlitteraturen, NLB og Bookshare har allerede skannet mye av pensumlitteraturen som brukes ved norske universiteter og høyskoler. For informasjon om hvordan man får tilgang til Bookshare se her.

 
Leave a comment

Posted by on December 21, 2011 in Bookshare, Kurs, NLB, Norsk (Norwegian), UiO

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: